Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Διαδικασίες στον τομέα της αυτοδιοίκησης τραυματίζουν την παράταξη λέει ο Γ. Καράμπελας


Αντιγραφή από το ΔΙΑΒΗΜΑ
www.diavima.gr

Επιβεβαίωσε τις φήμες ερωτηθείς ο Γιάννης Καράμπελας περί της πρόθεσης για αποχώρηση από το κόμμα αρκετών στελεχών της Ν.Δ. στη Βοιωτία με αφορμή τις εξελίξεις και τα «παρατράγουδα» στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
«Κάτι έχει πέσει στην αντίληψη μου. Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», επεσήμανε ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Καράμπελας και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. πρέπει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, να συνεχίσει με την δυναμική που τις έδωσαν οι 800.000 ψηφοφόροι στη εκλογή του νέου μας αρχηγού. ‘Όμως απ΄ όσο γνωρίζω πράγματι υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Η δυσαρέσκεια έχει να κάνει με τα χρίσματα αλλά και τις επιλογές που ακούγονται για την θέση του αντιπεριφερειάρχη. Εκτιμώ ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα τραυματιστεί η παράταξή μας».

Όσον αφορά όμως τις διαδικασίες για το δήμο της Λιβαδειάς ήδη τα πρώτα σημάδια είναι ορατά. «Οι μέχρι σήμερα διαδικασίες για το χρίσμα εδώ στην Λιβαδειά έχουν τραυματίσει την παράταξη. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πάμε σε ένα νέο άνθρωπο και στη συνέχεια να πλαισιωθεί κατάλληλα το ψηφοδέλτιο», είπε ο κ. Καράμπελας ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα συμμετείχε σε ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή γραμματέα αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Ανδρέα Κουτσούμπα πριν εκείνος ξεκαθαρίσει ότι τον ενδιαφέρει μόνο η θέση του αντιπεριφεριάρχη.

Για τη συγκεκριμένη θέση ο Γιάννης Καράμπελας τονίζει ότι αυτή πρέπει να καλυφθεί από «ενεργό αυτοδιοικητικό, με μόρφωση και στόχους για τη Βοιωτία» και ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε πεζοδρομιακές λύσεις».

Παράλληλα αφού είπε ότι η γραμματεία Αυτοδιοίκησης πρέπει να σταματήσει τις αστοχίες που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται ούτε για την θέση του δημάρχου Λιβαδειάς ούτε για την θέση του αντιπεριφεριεάρχη.

«Θα μπω στη μάχη του σταυρού στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διότι θέλω να βοηθήσω την παράταξη» υπογράμμισε και συνέχισε: «Είναι πολιτική μάχη η μάχη της περιφέρειας ο Θανάσης Χειμάρας είναι προσωπικός μου φίλος και ένας άξιος άνθρωπος της αυτοδιοίκησης που έχει τιμηθεί κατ΄ επανάληψη από το λαό της Φθιώτιδας. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Λυκουρέτζος είπαν πως αυτές είναι πολιτικές μάχες και θα κριθούν πολλά. Εγώ λοιπόν θέλω να δώσω αυτή τη πολιτική μάχη», κατέληξε ο Γιάννης Καράμπελας.