Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Για «αυθαίρετες ενέργειες» που έφεραν τους Βοιωτούς προ τετελεσμένων γεγονότων καταγγέλλει τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γιάννης Καράμπελας


αντιγραφή από το ORCHOMENOS-PRESS


Με επιστολή του στον Αθανάσιο Καπρέλη υπερασπίζεται τους αγρότες του Νομού μας


Κύριε πρόεδρε του ΟΠΕΚΕΠΕ,

Πριν δύο μέρες οι λογαριασμοί των αγροτών πιστώθηκαν με την συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι και την βιομηχανική ντομάτα.


Πολλοί αγρότες όμως δεν είχαν την τύχη να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούσαν.

Αγρότες που τα αγροτεμάχια τους χαρακτηρίζονταν ως μη επιλέξιμα, είχαν τακτοποιηθεί από τον Κανονισμός που διέπει τις ΕΑΣ και είχαν προωθηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως αναίτια έμμειναν απλήρωτοι.
Αγροτεμάχια που ελέγχθηκαν τηλεσκοπικά από δορυφόρο τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις περιοχές του Δήμου Ορχομενού και του Αγ. Γεωργίου Κορωνείας και βρέθηκαν μη επιλέξιμα και παρ΄ όλο τον δειγματοληπτικό έλεγχο δεν υπήρξε καμιά διόρθωση. Το περίεργο είναι ότι δεν πληρώθηκαν και οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που εκτός του τηλεσκοπικού ήταν και στον δειγματοληπτικό έλεγχο και δικαιώθηκαν.
Όπως γίνεται αντιληπτό, πολλοί συμπολίτες μας αγρότες βρέθηκαν προ τετελεσμένου γεγονότος. Τα λίγα χρήματα που τους αναλογούσαν από την συνδεδεμένη ενίσχυση δεν τους καταβλήθηκαν με αποτέλεσμα και εκείνοι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Άμεσα πρέπει να καταβάλετε τις παράνομα παρακρατηθείσες ενισχύσεις και δεν μπορεί την αφέλειά σας να την πληρώνουν εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες. Όπως πολύ καλά θα έπρεπε να γνωρίζετε είναι μονόδρομος η άμεση καταβολή διότι είναι ήδη Μάρτιος και οι εργασίες για καινούριες παραγωγές έχουν αρχίσει, γι αυτό μην κρυφτήτε πίσω από χρονοβόρες διαδικασίες ενστάσεων που δεν οδηγούν πουθενά αφού δεν υπάρχουν πλέον αποδεικτικά στοιχεία.
Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση και έπρεπε να έχει ενεργήσει πριν από μήνες και εάν δεν λύσετε το θέμα άμεσα, οι αγρότες θα πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και της διοίκησής του.


Με εκτίμηση.

Γιάννης Καράμπελας
Πολιτευτής ΝΔ Βοιωτίας
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς