Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκο Μητσοτάκη «έδειξε» ο Γιάννης Καράμπελας και επιστροφή με όρους στη ΝΔ

karΔύο μέρες πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών για το νέο πρόεδρο της ΝΔ, ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας, που στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι «δείχνει» Κυριάκο Μητσοτάκη και αφήνει ανοικτό παράθυρο επιστροφής στη ΝΔ, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Ο κ. Καράμπελας μίλησε το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ και στη δημοσιογράφο Μαρία Σφυρή, σχετικά με το θέμα του ασφαλιστικού αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.
Αφού καυτηρίασε τη συνάντηση Τσίπρα και εργοδοτών, τονίζοντας ότι την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που αποφάσισαν,  θα την επωμιστούν τελικά οι εργαζόμενοι, σημείωσε ότι χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξει λύση του ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα πρότεινε «καταπολέμηση της  εισφοροδιαφυγής με πάταξη της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής, με αποκλειστική χρήση πλαστικού χρήματος, για να μην υπάρξουν νέες περικοπές των συντάξεων».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ δήλωσε ότι «τη Δευτέρα η Ν.Δ. δεν θα είναι ίδια αν βγει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης» και εμμέσως αλλά σαφώς «έδειξε» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η Ν.Δ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι πιο ευέλικτη με άνοιγμα προς τα δεξιά, τα αριστερά αλλά και ηλικιακά».
Για το εάν σκοπεύει να επιστρέψει στη ΝΔ, απάντησε ότι προς το παρόν δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αποχώρηση. Έθεσε ως βασικές προυποθέσεις την αξιοκρατία , την αξιολόγηση και την εφαρμογή του καταστατικού.