Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Στον Αθλητισμό αξία έχει η συμμετοχή! ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Του Γιάννη Καράμπελα
Υποψήφιου Βουλευτή Βοιωτίας με το ΠΟΤΑΜΙ

Η Ελλάδα είναι ιστορικά ο τόπος που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αθλητικά ιδεώδη της άμιλλας και του Ευ Αγωνίζεσθαι.  

Οι Αθλητικές δυνάμεις σε συνεργασία με την Πολιτεία και τους φορείς του Αθλητισμού, είναι ώρα να συμβάλλουν ώστε ν΄αλλάξει η εικόνα του ελληνικού Αθλητισμού και να ξανακερδίσει τη θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.

Είναι ώρα να επιδιώξουμε συλλογικά νέες εθνικές επιτυχίες που θα κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και πάλι στον Αθλητισμό.

Ν΄αφήσουμε πίσω το παρελθόν και όσα μας πλήγωσαν. Να κοιτάξουμε στο μέλλον και όσα μας ενώνουν. Και ο Αθλητισμός από τη φύση του ΕΝΩΝΕΙ.

Νέες σύγχρονες αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις.
Νέες μικρές και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα μας.
Νέες δομές και προγράμματα Άθλησης για Όλους.
Νέα φιλοσοφία ανάπτυξης του Αθλητισμού με έμφαση στις ανάγκες της Περιφέρειας.
Νέες συμμετοχές αθλουμένων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.
Νέες εθνικές επιτυχίες με την Ελλάδα στην κορυφή!

Θέτουμε τον Αθλητισμό σε υψηλή προτεραιότητα για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Θέσεις και Προτάσεις από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

·            Ηλεκτρονική καταγραφή και τοπογραφική αποτύπωση όλων των αθλητικών υποδομών σε όλη την ελληνική επικράτεια και αποτύπωση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος για τις ανάγκες και τις δυνατότητες.

·            Συστηματικός έλεγχος του Επαγγελματικού Αθλητισμού με την καθιέρωση ετήσιων θεσμών Απολογισμού και Λογοδοσίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ερασιτεχνικών σωματείων και φορέων του Αθλητισμού που επιχορηγούνται από το Κράτος μέσα από νέες ηλεκτρονικές, διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που καταπολεμούν τη διαφθορά και τη συναλλαγή.     

·            Στήριξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με έμφαση στα ερασιτεχνικά σωματεία και τους συλλόγους της Περιφέρειας που λειτουργούν ως φυτώρια νέων αθλητών. 

·            Καταπολέμηση της Βίας στον Αθλητισμό σε συνεργασία με τις διεθνείς Ομοσπονδίες FIFA και UEFA.  Τα γήπεδα είναι χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία. Τροποποίηση του Θεσμικού Πλαισίου με αυστηροποίηση των ποινών, γενική εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου και καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.


·            Σύσταση νέας ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ενάντια στη Βία στον Αθλητισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων αρχών της Πολιτείας, των φορέων και συνδέσμων.

·            «ΥΓΙΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ». Καταπολέμηση του Ντόπινγκ στον Αθλητισμό. Ενίσχυση των ελέγχων από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. Στενότερη συνεργασία με διεθνείς αρχές (WADA) και αρμόδιους φορείς. Στον Αθλητισμό προέχει η χαρά της συμμετοχής και όχι πάση θυσία ο Πρωταθλητισμός! 

·            «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, των γυναικών αλλά και ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως τα Άτομα με αναπηρίες και οι άνθρωποι της Τρίτης ηλικίας.  

·            Ανασυγκρότηση και ενίσχυση των προγραμμάτων ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με στόχο την ισότιμη συμμετοχή όλων των ηλικιών στον Αθλητισμό. Στήριξη των προγραμμάτων με νέους επιστήμονες αποφοίτους ΤΕΦΑΑ.   

·            Στήριξη των Αθλητικών Σχολείων σε όλη την επικράτεια και καθιέρωση νέων Προγραμμάτων Σχολικού Αθλητισμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα ελληνόπουλα παρουσιάζουν υψηλό δείκτη παχυσαρκίας ιδιαίτερα στις  μικρές ηλικίες διότι δυστυχώς δεν γυμνάζονται επαρκώς.

·            «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ». Η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αποτελεί ένα από τα κέντρα της διεθνούς βιομηχανίας διακοπών και ελεύθερου χρόνου. Διαθέτει μοναδικό φυσικό τοπίο και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν σε πολλά σημεία της χώρας ειδικά προπονητικά κέντρα για εγχώριες και διεθνείς ομάδες. Ήρθε η ώρα να σκεφθούμε τις συνέργειες μεταξύ Αθλητισμού  και Τουρισμού και να στηρίξουμε το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

·            Η Ελλάδα είναι διεθνές brand name. Μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαθέτει πλέον μοναδικές και υπερσύγχρονες Αθλητικές Εγκαταστάσεις που μπορούν και πρέπει ν΄αξιοποιηθούν προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Σε αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν νέες μικρές και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που θα φέρουν και νέους επισκέπτες στη χώρα μας, αντί να τις αφήνουμε να ρημάζουν στο χρόνο ή να τις ξεπουλάμε όσο όσο σε ξένα συμφέροντα. Οι υποδομές ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά.    

·            Αξιοποίηση του θεσμού της Χορηγίας για την πραγματοποίηση μικρών και μεγάλων διεθνών και εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων. Σύμπραξη και συνέργεια του Αθλητισμού με την Ιδιωτική Πρωτοβουλία και Επιχειρηματικότητα.

·            Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τομεακών για τον Αθλητισμό, ώστε να εκσυγχρονισθούν υποδομές, να γίνουν νέες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα.    

·            Καθιέρωση Ηλεκτρονικού ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ «SPORT GUIDE», όπου θα καταχωρούνται όλες τις οι αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα (παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και εθνικά αθλητικά πρωταθλήματα, αθλητικά meeting, συνέδρια κ.α.) και θα υπάρχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και των ανθρώπων του Αθλητισμού για όλα τα αθλητικά γεγονότα και τις ημερομηνίες τους.